Ιδανικό για ψωμί, ψωμάκια, γλυκά, βάση πίτσας, βάση τούρτας, παντεσπάνι, μπισκότα και σάλτσες.
Συστατικά: Αλεύρι ντίνκελ* λευκό *από ελεγχόμενη βιολογική-δυναμική καλλιέργεια.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ MUFFINS ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ Συστατικά: 250g αλεύρι ντίνκελ τύπου 630 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ 50g σταφίδες (η ψιλοκομμένα καρύδια η τριμμένη σοκολάτα) 110g ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο η μαύρη ζάχαρη 2 αυγά 150g γιαούρτι 125g μαλακό βούτυρο 100g φρούτα ( μπανάνα, μήλο, βατόμουρο, μύρτιλο, κεράσια)
Οδηγίες: Ανακατεύεται το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και της σταφίδες (η ψιλοκομμένα καρύδια η τριμμένη σοκολάτα). Κατόπιν συμπληρώνεται στο μείγμα και τα αυγά την ζάχαρη το βούτυρο και το γιαούρτι και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Στο τέλος προσθέτεται και τα φρούτα της αρέσκειας σας. Βουτυρώνεται τα φορμάκια η χρησιμοποιείται χάρτινα φορμάκια λαδόκολλας (ιδικά για Muffins) και τα γεμίζεται με το μείγμα. Ψήνεται στους 180°C (η αέρα 160°C) για περίπου 25' λεπτά.
Να διατηρείται σε δροσερό και στεγνό μέρος.
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: βλέπε συσκευασία Γερμανικής προέλευσης / Προϊόν Γερμανίας.
Μέσος όρος θρεπτικής αξίας ανά 100 g:
|
Ενέργεια
|
1.468 kj /346 kcal
|
Πρωτεΐνες
|
11,5 g
|
Υδατάνθρακες
|
70,1 g
|
Λιπαρά
|
1,5 g
|
|