Ιδανικό για ψωμί, ψωμάκια, γλυκά, βάση πίτσας, βάση τούρτας, παντεσπάνι, μπισκότα και σάλτσες.
Συστατικά: Αλεύρι ντίνκελ* *από ελεγχόμενη βιολογική-δυναμική καλλιέργεια.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΝΤΙΝΚΕΛ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ Συστατικά: 500g αλεύρι ντίνκελ τύπου 1050 ½ κύβος μαγιά (21g) η 1 πακετάκι ξηρή μαγιά. 275ml χλιαρό νερό 1 κουτ. της σούπας αλάτι 3 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες π.χ. από ιδικό μηχάνημα για σκόρδο) 1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο 1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 κουτ. της σούπας λάδι
Οδηγίες: Ανακατεύεται καλά, όλα τα συστατικά, σε μια λεία ζύμη. Την σκεπάζεται με ένα υγρό πανί και την αφήνεται σε ζεστό μέρος για 30' λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Κατόπιν την ζυμώνεται ξανά και σχηματίζεται μικρά ψωμάκια. Βουτυρώνεται το ταψί, τοποθετείται τα ψωμάκια πάνω, τα σκεπάζεται ξανά και τα αφήνεται για άλλα 30' λεπτά να φουσκώσουν. Προθερμαίνεται το φούρνο στους 180°C, τοποθετείται στο κάτω μέρος του φούρνου ένα δοχείο με νερό, αλείβεται με ένα πινέλο και γάλα τα ψωμάκια και τα ψήνετε για περίπου 35' λεπτά.
Να διατηρείται σε δροσερό και στεγνό μέρος.
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: βλέπε συσκευασία.
Γερμανικής προέλευσης / Προϊόν Γερμανίας.
Μέσος όρος θρεπτικής αξίας ανά 100 g:
|
Ενέργεια
|
1.475 kj/348 kcal
|
Πρωτεΐνες
|
11,6g
|
Υδατάνθρακες
|
68,2g
|
Λιπαρά
|
2,1 g
|
|