Το αλεύρι Τέφφ λέγετε και διαφορετικά κεχρί νάνος – οικογένεια του κεχριού. Είναι ένα δημητριακό του αρχαίου πολιτισμού της Αιθιοπίας. Καλλιεργείτε ακόμα εκεί και είναι ένα από τα πιο σημαντικά βασικά τρόφιμα στην Αιθιοπία. Είναι εξαιρετικό για ανθρώπους που πάσχουν από κοιλιοκάκη (Ζφliakie= Enderopathie), επειδή δεν περιέχει γλουτένη, για τα πολύτιμα συστατικά του, μία την εξαιρετική ιδιότητα στην μαγειρική και την ευχάριστη γεύση καρυδιού.
Συστατικά: Αλεύρι τέφφ*. *από ελεγχόμενη βιολογική καλλιέργεια.
Να διατηρείται σε δροσερό και στεγνό μέρος. Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: βλέπε συσκευασία.
Γερμανικής προέλευσης.
Μέσος όρος θρεπτικής αξίας ανά 100g :
|
Ενέργεια
|
1.461 kj /345 kcal
|
Πρωτεΐνες
|
10,9 g
|
Υδατάνθρακες / Εκ των οποίων:
|
66,7 g
|
ζάχαρη
|
2,1 g
|
Λιπαρά / Εκ των οποίων:
|
2,5 g
|
κορεσμένα λιπαρά οξέα
|
0,6 g
|
Φυτικές ίνες
|
6,3 g
|
Νάτριο (αλάτι)
|
<0,01 g
|
|