Αγνό φυτικό πηκτικό μέσο από φύκια. Ιδανικό για ζελέ, μαρμελάδες, τούρτες, επιδόρμια, λαχανικά κ.τ.λ.
Συστατικό: φύκια αγάρ αγαρ* στη φυσική τους μορφή. *από ελεγχόμενη βιολογική καλλιέργεια.
Οδηγίες για ζελέ: Ανακατεύεται 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού Agar-Agar (5g) με 500ml υγρό, το αφήνεται να πάρει βράση και έπειτα το αφήνεται να κρυώσει(κάτω των 40°C).
Συνταγή για επιδόρπιο γιαούρτι πορτοκάλι: Ανακατεύετε σε μια κατσαρόλα 1 κουταλάκι του γλυκού αγαρ αγαρ, 1 κουτάλι της σούπας ακατέργαστο ζαχαροκάλαμο, 1 βανίλια και 300ml χυμό πορτοκαλιού το αφήνετε ανακατεύοντας το να πάρει βράση. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα δοχείο και το βυθίζετε στ κρύο νερό για να κρυώσει ώσπου αρχίσει να ζελοποιείτε. Έπειτα ρίχνετε μέσα στο μείγμα 100g γιαούρτι (3,7%) και το ανακατεύετε με ένα μίξερ. Το ιδιάζετε σε μπολάκια – έτοιμο.
Να διατηρείται σε δροσερό και στεγνό μέρος. Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: βλέπε συσκευασία
Γερμανικής προέλευσης.
|