kamposbiomarket.gr
Γρήγορη αναζήτηση  

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Companies
 
SAMe (S-ADENOSYL-METHIONINE) 200mg (LIFE EXTENSION) 50 tabs

Περιγραφή

SAMe (S-ADENOSYL-METHIONINE) 200mg (LIFE EXTENSION) 50 tabs
Επιλέξτε για μεγέθυνση


Καταπολέμηση των Πόνων, βελτίωση τnς διάθεσης

Το SAMe είναι ένα παράγωγο αμινοξέος που συντίθεται φυσικά από το σώμα. Χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, δίνοντας παρόμοια ή καλύτερα αποτελέσματα από τα συνθετικά φάρμακα, σε μικρότερο χρονικό διάστημα και χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, είναι αντιφλεγμονώδες, αντιαρθριτικό και έχει ευεργετικές ιδιότητες για το συκώτι.

To SAMe χρησιμοποιείται σε τρειε σημαντικές διαδικασίες:

1. Μεθυλίωση: Συνεισφέρει μεθύλια για την ενεργοποίηση μορίων.

2. Σύνθεση πολυαμινών: Ανάπτυξη κυττάρων, γονιδιακή έκφραση, αναζωογόνηση νευρώνων, κ.λπ.

3. Σύνθεση κυστεΐνης, γλουταθειόνης και άλλων θειούχων ενώσεων.

To SAMe συγκεντρώνεται στο συκώτι και τον εγκέφαλο και αποτελεί βασική πηγή μεθυλίων στη σύνθεση ορμονών, νουκλεϊκού οξέος, πρωτεϊνών, φωσφολιπιδίων και νευροδιαβιβαστών όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη. To SAMe παίζει σημαντικό ρόλο σε διάφορες μεταβολικές διαδικασίες, διευκολύνει την αξιοποίηση της γλουταθειόνης και διατηρεί τα επίπεδα της ακετυλοχολίνης, που βοηθούν τη νοητική λειτουργία και εμποδίζουν τη γήρανση και τον εκφυλισμό των νευρώνων.

Σε νεαρά, υγιή άτομα, το SAMe είναι κατανεμημένο σε όλο το σώμα. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου ή όταν υπάρξει νόσος, τα επίπεδά του μειώνονται. Η λήψη φολικού οξέος, TMG, Β6, Β12 και SAMe αυξάνει τα επίπεδά του. To SAMe βοηθά στη σύνθεση φωσφατιδυλχολίνης, η οποία διατηρεί υγρές τις μεμβράνες των κυττάρων και χρησιμοποιείται από τον εγκέφαλο για να δημιουργήσει το νευροδιαβιβαστή ακετυλχολίνη.

Έρευνες έδειξαν ότι το SAMe βοηθά στην ομαλοποίηση της διάθεσης αλλά και την ομαλή λειτουργία των συνδέσμων, χωρίς καμία παρενέργεια. Οι πολυδιάστατοι μηχανισμοί δράσης του SAMe χρησιμεύουν σε όλο το σώμα και ιδίως στο συκώτι. Το SAMe διευκολύνει τις ενζυματικές διαδικασίες μεθυλίωσης και τονώνει τα ηπατικά επίπεδα του ζωτικού αντιοξειδωτικού γλουταθειόνη, της οποίας η μείωση οδηγεί στη δημιουργία ελευθέρων ριζών.

Πρέπει να λαμβάνεται μαζί με βιταμίνες Β6, Β12 και φολικό οξύ.

Περιεκτικότητα ανά δύο κάψουλες

S-Adenosyl-Methionine

400 mg

Περιέχει μαγιά. Δεν περιέχει συντηρητικά, γλουτένη, αρώματα, χρώματα, γλυκαντικά, κ.λπ.

Δοσολογία:

Δύο κάψουλες μία ή δύο φορές ημερησίως, κατά προτίμηση με άδειο στομάχι. Πρέπει να παμβάνεται μαζί με βιταμίνες Β6, Β12 και φολικό οξύ.

Προσοχή:

Σε δόσεις άνω των 400mg ημερησίως, μπορεί να παρατηρηθεί ξηρότητα του στόματος, νευρικότητα και γαστρεντερικά προβλήματα. Η ελάττωση των δόσεων και η σταδιακή τους αύξηση θα πρέπει να απαλείψει τα συμπτώματα. Το SAMe δεν πρέπει να καταναλώνεται από άτομα που πάσχουν από διπολικό σύνδρομο. Να μην ξεπερνάτε τη συνιστώμενη δοσολογία. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οποιοδήποτε ασύνηθες σύμπτωμα να σταματήσετε αμέσως τη λήψη και να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας. Κατά τη διάρκεια της κύησης και του θηλασμού, μη χρησιμοποιείτε συμπληρώματα διατροφής χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας.

Εταιρεία

LIFE EXTENSION

Πληροφορίες Εταιρείας
 • Ιστοσελίδα του LIFE EXTENSION
 • Άλλα προϊόντα
 • Νέα προϊόντα

  L-LYSINE 60tabs, ΛυσίνηULTRA TWO SR MULTIVITAMIN (NATURE'S PLUS) 30 tabs
  ΠΟΠ (POPPIES) ΚΕΧΡΙ & ΜΕΛΙ (ALLOS) 200gΠΑΤΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ (YARRAH) 400g

  Περισσότερa   

  Προσφορές

  ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ - FOAM BATH ALOE (BELVEDERE) 1 LΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ ΣΩΜΑΤΟΣ - FOAM BATH SENSUAL (BELVEDERE) 700ml
  FRUIT KICKS SHAMPOO DRY & COLOURED (BELVEDERE) 500ml

  Περισσότερa   

  Banner right 1
  Banner right 2
  Banner right 3